Saturday, 20 October 2012

Rombongan PR Kampung Temenin Baru

Assalamualaikum blogger...
dan selamat malam semua..

baru hari nie..aku dapat post sesuatu kat blog aku nie...rasanya dah lama sangat,aku tak menulis sesuatu...
kali nie aku ingat nak citer pasal rombongan kelas kami ke Kampung Temenin Baru, Kota Tinggi..
sebenarnya bukan kelas kami je yang gi...semua batch kami gi lah termasuk kelas a,b,c dan e....
so,ingat nak share picture kat sana lah dengan blogger semua...selama 3 hari 2 malam berada di sana...
suka duka pun dapat diselami bersama...baru lah kita dapat rasa keseronokan itu...hehe..mendalam ke ayat nie...tak kot,biasa je kan...

ok.lah...ini saya hidangkan picture2 yang saya ada setakat nie..selebihnya ada kat kawan saya...tengok lah nanti...enjoy the picture,guys..






















Saturday, 1 September 2012

~Raya 2012~

Assalamualaikum suma blogger~

Firstly, SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR DAN BATIN....
teruja pula lah aku nie..hehe..bukan apa nie first time aku post raya kat blog aku nie..harap maaflah kalau bahasa saya nie ada kala nya rojak sikit..hehe...lagi satu,saya nie memang macam nie kadang-kadang saya kadang-kadang aku...ada kalanya kita pula..tengok mood lah ye...hehe

Macam mna raya korang best tak???mesti bestkan..hehe...dapat duit raya agi kan...sama lah kita...
tapi macam biasa,sikit je dapat..sikit pun rezeki kan..alhamdulillah,ada jugak orang nak bagi duit raya kat kita nie...mood raya kali nie, so-so je lah...entah lah,tak berapa nak meriah sangat...boleh lah...

ok lah korang...sampai sini dulu...sambil tu saya sertakan pictures raya saya...
sebagai tatapan untuk sahabat-sahabat blogger ku,yang di kasihi sekalian...











~6 dara & 1 teruna~

sekian, kamsahaminda ^_^

Saturday, 11 August 2012

~citer masa nak puasa~

ceritanya bermula apabila,saya nak balik ke rumah untuk cuti puasa hari tu...
sedih gila lah nak dikatakan...harap maklumlah kan kita nie mana lah ada kenderaan nak balik johor je...
bunyi macam dekat sangat dari melaka nie...tapi hakikatnya jauh sangat..(xlah sejauh tempat yg arah utara tu,tp boleh lah dikatakan jauh jugak.kalau jalan kaki,kaki pun bleh patah mahu nya) hehe...
semuanya disebabkan jumaat tu...entah kenapa tiba-tiba je bas awam satu pun tak ada tau...biasanya kalau hari biasa macam nie ada bas, lagi lah kalau nak gi ke MC a.k.a Melaka sentral...pelik sangat-sangat...
selama 2 jam, saya tunggu kat AG sentral a.k.a Alor Gajah sentral...satu bas pun tak ada yang gi MC utk waktu tu...geram gi di wat nya...macam nak gigit je pakcik-pakcik bas nie..huhh~

Apa boleh wat,akhirnya saya lambat sampai MC...bas pun dah terlepas pergi begitu sahaja..sedih gila masa tu..mana tak nya,time tu lah ramai gila org nak balik jugak...lagi tragis,apabila semua tiket balik jb dah abis dijual...tak nya menangis kat situ jugak...saya dah macam orang gila tau..ke hulu ke hilir cari tiket bas jb kalau ada...mmg ada tiket bas agi tp balik ke kluang atau muar...tak nak lah,nanti kena naik bas lain pula nak sampai jb..stress gila lah masa tu..telefon mak,mak kata redha jelah,balik ke UiTM balik...of course saya tak nak..mana boleh dah penat-penat sampai sini..tiba-tiba kena balik semula kat U...tak ada maknanya..

saya nie memang keras kepala sikit..hehe ^^...so,saya tekad,saya kena balik jb hari tu jugak..suddenly,saya ternampak sesuatu...tanpa berfikir panjang,saya pun menerpah ke arahnya..Woow,tak sangka ada tiket bas balik jb agi kat kaunter nie..gembira gila sangat-sangat...tapi itu sementara sahaja,terdetik pula kata hati (ceh~ada pula hati nie nak berkata-kata)hehe...tiket jb nie pada pukul 8 malam..boleh ke nie???..hmmm...
peningnya kepalaku ini...akhirnya,saya call mak saya sekali lagi..mula-mula,mak tak setuju jugak saya balik malam-malam...tapi atas desakan saya nie..hehe,mak pun setujulah..sebab saya memang dah decide nak balik hari tu jugak..walau apa pun terjadi...nak di jadikan cerita..saya terpaksa menungu di MC selama 4 jam  hingga pkul 7.30 malam...nasib baik ada surau,boleh habis kan masa kat sana..

saya sampai jb dalam pukul 11.30 malam...kalau tak salah lah..gila lah lama seh~....sampai rumah je dah pukul 12 tepat...bapa saya menunggang dengan laju motosikalnya..hehe..
nie lah kisah malang yang terbau oleh saya..
harap korang enjoy baca citer nie..jangan jadi macam saya tau..
lain kali saya akan keluar 5 jam awal daripada sepatutnya..

ok lah, sampai sini dulu cerita saya..
kamsahamnida ^_^

#peacenowar

Tuesday, 31 July 2012

~Miannae~

assalamualaikum blogger suma...

sorry lahh sebab saya dah lama tak post citer baru...
saje je...sebenarnya tengah busy sangat dengan assignment...
tu sebab tak ada masa nak update blog nie...
nanti dalam masa terdekat saya update post ea...hehe..
pape pun selamat menyambut bulan Ramadhan~

puasa jangan tak puasa tau... ^_^
kamsahamnida~

Saturday, 23 June 2012

~majlis DL~

Assalamualaikum,good evening...

Today,kita orang dapat anugerah dekan~
walaupun nie adalah second time dapat anugerah nie..
saya just nak kongsi dengan sahabat-sahabat di sini...
tak ada niat lain..harap ibubapa kita orang bangga lah dengan anak dia nie...
(tahap IQ biasa2 je)..
kalau saya boleh wat,korang suma pun boleh wat jugak..
cuma kena usaha lebih sikit lah~
ganbattle~chaiyok3x... >.<

Insyaallah,korang pun bleh dapat macam nie jugak~



sekian terima kasih ~^_^~


Tuesday, 19 June 2012

~birthday 20~

assalamualaikum suma..

saya just nak kongsi sikit pasal hari jadi saya pada 18 June lepas..
tak sambut cuma kawan saya bagi hadiah je...
tu pun cuma kawan terdekat je kat sini..
janji diorang ikhlas,tak pelah..saya suka sangat~

nie hadiah dr fitrah dan mira~love u guys so much <3



walaupun tak seberapa..tapi kita suka sangat...yang penting hubungan persahabatan kita tetap kekal hingga ke akhir hayat~
amin...

k.lah sekian dari saya..
terima kasih sbb sudi membaca dan berkunjung di blog buruk nie..
kamsahamnida ~^_^~

Sunday, 13 May 2012

~Happy Mother Day~

cerita kali ini mengenai kisah ibu saya atau lebih mesra dipanggil mama..
pada tahun nie,rupakan first year for my mom..celebrate HAPPY MOTHER DAY in our family..
tapi seperti kata orang melayu,hari ibu di sambut setiap hari..bukan setakat pada 13 mei 2012 nie je..
cuma istimewa nya ada kek sempena hari ibu tahun nie..
mama nampaknya gembira sangat...tak sangka pula adik aku yang sorang nie boleh tahan bijak jugak lah...
kalau tak,mama asyik tarik muka je sepanjang hari tu..
kali nie adik saya yang beli kek..mana tahu tahun depan saya pula ke..tu pun kalau ada berduit lah katakan..
takut pokai je nanti...hehehe~

to end this story..i would like to persembahankan...picture kek HARI IBU kitaorang...
sedap sangat-sangat tau...black forest cake nama diberi...

~HANYA UNTUK TATAPAN MATA SAHAJA~



tangan sape lah tu...hehehe~
tangan sape agi,tangan mama saya lah..
terharu nampaknya beliau..hehehe
tu pasal muka tidak di tunjukkan..
harap maaf ye..









k.lah sampai sini dulu...
mama,you always in my heart...forever~
love u so much~ <3 <3 <3

sekian,terima kasih ibu..
kamsahaminda  ^_^

Thursday, 5 April 2012

~hari jadi ayah~

susah nak cakap xde yang istimewa pun kali...
cuma lain je kali nie,sambut hari jadi ayah dengan kek...
tu pun bukan nya beli,dapat free gift...
kerana ayah kte daftar jadi member club apa ntah...hehehe..
kita sendiri pun xberapa tahu..pelik betul lah..
janji dapat kek pun ,boleh lah...
bleh tahan sedap jugak lah kek tu...hehehee
tapi nya penting jiran sebelah tidak dilupakan..
beri sikit untuk merasa...
saya xnak citer panjang2..nti kawan-kawan bosan pula..hehehe

apa-apa pun...

HAPPY BIRTHDAY AYAH!!! untuk kali ke 47 tahun..
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki....


  sebagai tatapan umum,nie lah kek hari jadi ayah saya tu...terima kasih kepada club terbabit yang sudi menaja event kami kali nie...hehehe...dah macam artis pula,gitu...err~geli pula dengarnya...

ok lah sahabat hamba sekalian,
thanks kepada blogger jugak yang sudi meluangkan masa anda untuk membaca citer saya nie...
walaupun tak penting pada kehidupan anda semua..
tapi bermakna kepada saya dan keluarga...
terima kasih banyak-banyak sangat....^_^
peace no war...

                       

Friday, 30 March 2012

~balik johor~

assalamualaikum sahabat sekalian...

akhirnya saya ,selamat sampai ke johor...
kampung halaman saya...
hehehe...
sound pelik je kan,gila ke,kurang stabil sikit...
tak ada lah saje je nak bergurau...tak ke...kedekut lah..
menyampah.. :)
sya cuma nak share sikit pic saya sepanjang perjalanan balik johor...
yang mengantuk kan...bukan first time gantuk pun..
dah banyak kali pun..nak wat macam mana semulajadi macam tu..
hehehe..




 sampai sini sahaja dulu sahabat blogger ku...
terima kasih sebab sudi melawat blog saya yang tak seberapa ini...
kamsahaminda ^_^




Friday, 16 March 2012

Inilah filem pertama kami~


video

sila berikan komen yang bernas kepada kami ea..
^_^

terima kasih sebab menonton video ini...

harap terhibur,walaupun tak seberapa nie...hehehe~

xie xie >.<

Thursday, 23 February 2012

~filem terbaru~

dah masuk 3 bulan ,saya belajar kat sini untuk sem 3 nie...walaupun ada suka dan duka...tapi hati tetap menghayati kehidupan ini dengan happy...

kali nie saya nak tayangkan hasil karya pengarah terhebat dan teragung...a.k.a perasan je..
xdelah saje je tu...kita nak tunjukkan korang hasil kerja kita orang selama tiga bulan belajar kat sini untuk sem 3...
nie lebih special sikit...sebab projek subjek bahasa mandarin...
kita bersama-sama rakan kelas kita,telah menjalankan projek mandarin nie...

Dan inilah hasilnya...      


MEMPERSEMBAHANKAN~


>(^__^)<







DALAM PERBIKINAN FILEM LAGI

......................................................................................................................................................
COMING SOON

Tuesday, 24 January 2012

~Tahun Baru 2012~

dah masuk tahun baru pun sekarang....nak kata gembira tak lah gembira mana pun sebab umur sudah semakin meningkat...macam tak percaya je,umur aku telah masuk 20 tahun...tapi wat masa sekarang belum lagi...masih dalam sweet nineteen...hehehehe~
azam tahun ialah untuk mmendapatkan pointer (biasanya orang kata)...a.k.a cgpa yg lebih tinggi....dah wat yang terbaik untuk sem 3 nie...enjoy tetap enjoy...time belajar tetap belajar...bah kata aku lah...
selain tu..tahun nie tahun naga air...orang lain yang kata jugak sebab asyik hujan je...(kat melaka tak sangat lah tapi boleh lah sikit)...
pasal boy friend nie ,no comment....tak ada yang terpaut di hati ini...ceh~
jiwang lah sangat...biasa-biasa sudah...mungkin belum sampai jodoh lagi kot...apa boleh wat...
yang penting studies dulu..tu nanti-nanti pun boleh...kalau ada sekarang pun alhamdulillah... >.<
harap tahun naga air nie membawa banyak erti dan rezeki untuk kami sekeluarga...itu pun atas izin ALLAH S.W.T jugak...amin ya'rabanaallahmin....

k.lah sampai sini dulu je ea coretaan saya...
kamsahanida~
^_^   #peace no war#